Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z żurawiną i pestkami dyni

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 20 dag
rukola 10 dag
pomidor 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
pestki dyni 3-4 łyżki
Kukurydza z Puszki 1/2 szkl
jabłko 1 szt
cebula 1/2 szt
oliwa 1 łyżka
jogurt grecki 2 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z żurawiną i pestkami dyni

Kapustę pekińską poszatkować, umytą rukolę porwać na kawałki. Cebulę drobno posiekać. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z sokiem z cytryny. Pomidora pokroić w kostkę. Jogurt połączyć z musztardą, oliwą, szczyptą cukru, soli i pieprzu. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z jogurtem, dodać kukurydzę, pestki dyni i żurawinę, wymieszać, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 31.01.2014 07:55
super połączenie
malina 19.11.2013 07:31
nie znam zupełnie takiego połączenia
Olga_SK 18.11.2013 14:36
Pyszne połączenie smaków :)
maciek7 18.11.2013 10:25
przepyszna
Aleksandra/Olcia 18.11.2013 08:57
kolorowe danie
2milutka 18.11.2013 07:52
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak