Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona karkówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 gram
mąka 5 łyżek
sól, pieprz do smaku
pomidory 3 sztuki
bulion 1 szklanka
natka pietruszki 2 łyzki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
wino białe 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona karkówka

Mięso myjemy, osuszamy. Kroimy na małe kawałki. Które panierujemy w mące wymieszanej z papryka. Obsmażamy na rozgrzanej oliwie, z obu stron.podlewamy bulionem i winem. Dodajemy umyte obrane ze skóry pomidory pokrojone w kostkę. Dusimy aż płyn prawie całkowicie odparuje. Doprawiamy do smaku, sola pieprzem ,posypujemy posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak