gryczana z pieczarkami

gryczana z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    2 szklanki
  • cebula biała

    3
  • pieczarki

    25 dkg
  • natka pietruszki

  • seler

    1/2
  • sól

  • masło

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kasze wsypujemy do garnka i zalewamy 6 szkl. wrzącej wody,przykrywamy i gotujemy,aż kasza wchłonie płyn.wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180*c i pieczemy pod przykryciem ok.45 min.cebule,pieczarki,seler i natkę siekamy.na patelni rozgrzewamy tłuszcz,smażymy warzywa i grzyby do miękkości.wsypujemy natkę,doprawiamy solą i mieszamy.kasze wkładamy na półmisek,na wierzchu układamy warzywa z pieczarkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna87

10.08.2012 10:36
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat