Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzepy i prażonych nasion dyni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pestki dyni 1/2 szklanki
dymki ze szczypiorkiem 2 sztuki
jabłko 2 sztuki
majonez 2 łyżki
śmietana 2-3 łyżki
sól i pieprz do smaku
rzepa 1 (czarna)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzepy i prażonych nasion dyni

Rzepę i jabłka obrać. Zetrzeć na dużych oczkach tarki, wymieszać. Dymkę pokroić.
Do rzepy dodać jabłko, dymkę, majonez, śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na suchej patelni uprażyć ziarna dyni, posypać nimi surówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patriszja
Patriszja 18.11.2013 09:17
apetyczne :)
Kuchenka 17.11.2013 17:41
no jakieś fajne
Megg 17.11.2013 17:24
bardzo fajna surówka
idealme 17.11.2013 16:51
ale pyszności!
Aleksandra/Olcia 17.11.2013 16:10
smakowita do obiadu
Laila2786 17.11.2013 16:03
fajny pomysł z tymi pestkami dyni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak