Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z mascarpone

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone truskawki
kremówka 250 ml
mascarpone 250 g
Żelatyna wieprzowa Prymat
mleko 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z mascarpone

Śmietanę 30% zagotować z mlekiem i połową opakowania cukru z prawdziwą wanilią. Zdjąć z ognia, zmiksować z mascarpone. 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 4 łyżkach wody. Dodać żelatynę do masy śmietanowej i wymieszać. Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Owoce rozmrozić (pół opakowania) i zmiksować z cukrem (do smaku). Przełożyć na zastygniętą panna cottę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.02.2014 07:54
pyszny deserek
mdzs 18.11.2013 18:26
Aż ślinka cieknie :)
Megg 17.11.2013 17:23
super smaczny deserek
idealme 17.11.2013 16:51
ale pyszności!
aginaa 17.11.2013 16:37
na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak