Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miśku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 2 tabliczki
jajko 6
cukier ok. 200 g
mąka 60 g
masło 125 g
orzechy laskowe garść
Polewa:
pastylki kolorowe

Przepis i sposób przygotowania na: Miśku

Czekoladę roztopić z masłem i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę, a żółtka utrzeć z cukrem. Żółtka dodać do ostudzonej czekolady - delikatnie połączyć, dodać mąkę i posiekane lub zmielone orzechy. Na koniec połączyć z ubitą pianą z białek. Można dorzucić mrożone owoce.
Ciasto przelać do foremki (silikonowy miś) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok. 45-50 min.
Ostudzone ciasto wyjąć z formy i rozprowadzić na wierzchu polewę. Udekorować (na ciepłej polewie) pastylkami (M&M'sy, Lentilky, etc.).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 17.11.2013 21:56
śliczny misiak
mariel78 17.11.2013 21:41
słodziak...
Andrzej8 17.11.2013 18:14
fajny misiu
Małgorzata9 17.11.2013 17:33
smaczny misiaczek
Jusiaa 17.11.2013 17:28
Świetny misiu czekoladowy, pychotka :)
Aleksandra/Olcia 17.11.2013 16:12
ale fajny mis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak