Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone szparagi z boczkiem i jajkiem sadzonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczek zielonych szparagów
sól
cukier
3 plastry szynki
masło do smażenia
jaja 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone szparagi z boczkiem i jajkiem sadzonym

Szparagi gotujemy w wodzie ze szczyptą soli i cukru,a w międzyczasie podsmażamy z obu stron plastry boczku. Ten sam tłuszcz wykorzystujemy do przygotowania jaj sadzonych. Na talerzu układamy porcjami szparagi. Na każdą porcję kładziemy plaster boczku i jajko sadzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 23.05.2011 00:16
w nazwie boczek a w składnikach go nie ma

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak