Sposób przygotowania

Papryczki i pomidorki umyć i wydrążyć, gniazda nasienne usunąć a z pomidorków środki pozostawić do sosu. Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać (kaszka kus kus na sucho) dodać wodę i nadziać warzywa, przykryć krążkiem odciętym na początku. Posmarować oliwą i wstawić do piekarnika na 30 min temp 200 st

Przygotować sos; w garnku rozpuścić masło, przyrumienić posiekaną cebulę i czosnek, dodać wydrążone środki z pomidorów i obrane i pokrojone pomidory, przyprawić oregano, bazylią, solą i pieprzem, dodać cukier, podlać odrobiną wody i gotować przez kilka minut, zdjąć z ognia, zmiksować blenderem i dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.

Komentarze

  • 2
    received_1208638852592767
    Opublikowano

    Konczi

    pysznie wygląda :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre jedzenie.
  • 2
    nowe-logo
    Opublikowano

    Noruas

    świetne! kus kusem jeszcze nie faszerowałam
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie podane
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    fajny pomysł
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    smakowite połączenie pycha
  • 0
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    pychotka mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    AnielskaSlodycz

    bardzo ładnie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    smakołyk

    Ciekawe połączenie :)
  • 0
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    z chęcią bym spróbowała
  • 0
    original
    Opublikowano

    sylwia_sl

    Nigdy nie wykorzystywałam kaszy kuskus do nadziewania papryki czas więc spróbować :) Pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !