Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 3 sztuki
seler 1 sztuka
pietruszka 2 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
kasza jęczmienna 6 łyżek
masło 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
mięso z łopatki 40 dag
por 1 sztuka
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Mięso umyć i pokroić w średnią kostkę. Zalać 1,5 litra wody, dołożyć ziele angielskie i liść laurowy. Gotować 20 minut. Marchewki, seler, pietruszkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Por posiekać na półplasterki. Warzywa dodać do zawartości garnka oraz starannie wymieszać. Kaszę opłukać na sicie, po czym dodać do zupy. Gotować około 20 minut. Dodać masło. Zupę doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę i koperek. Wszystkie delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 17.11.2013 18:00
Moja ulubiona zupa:)
gusia1000 17.11.2013 12:47
Dobra zupa.
patryska76 17.11.2013 11:35
Domowy krupnik... Pyszny ;-)
Zdzisław 17.11.2013 10:50
krupnik lubię,zwłaszcza w chłodne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak