Sposób przygotowania

Mięso mielone wymieszać z ryżem, dodać przyprawy i jajko, czosnek rozgnieść w prasce lub drobniutko posiekać, wyrobić masę mięsno ryżową, formować spore owalne kule wielkości gołąbka, panierować w tartej bułce i obsmażyć z każdej strony na tłuszczu.

Przygotować sos; Koncentrat pomidorowy wymieszać z bulionem w rondelku, zagotować, śmietanę wymieszać z mączką kukurydzianą (używam jej jako zagęszczacz do sosów) wlać do rondelka ciągle mieszając, dodać przyprawy. Włożyć nagie gołąbki i gotować w sosie na małym ogniu ok 7-10 min
Podałam z ziemniakami i ogórkiem konserwowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmmmm uwielbiam ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !