Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w warzywach.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z miruny 0,5 kg
sól
pieprz
por 2-3 szt.
papryka czerwona 1 szt.
marchew 2 szt.
olej do smażenia
woda
koncentrat pomidorowy 190 g
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w warzywach.

Kroki postępowania

1
Na odrobinie oleju podsmażam pokrojony w krążki por i paseczki paprykę.
Krok 1 - Ryba w warzywach. foto
2
Dodaję podgotowaną, startą marchew (by była miękciejsza)i podsmażam chwilę. Następnie podlewam wodą i duszę pod przykryciem do miękkości.
Krok 2 - Ryba w warzywach. foto
3
Dodaję koncentrat i gotuję do momentu odparowania nadmiaru wody. Przyprawiam do smaku solą, pieprzem i papryką.
Krok 3 - Ryba w warzywach. foto
4
Ryby przyprawiam solą i pieprzem i wkładam do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut.
Krok 4 - Ryba w warzywach. foto
5
Na koniec przekładam w miseczce na zmianę warzywa z rybą.
Krok 5 - Ryba w warzywach. foto
6
Gotowe danie.
Krok 6 - Ryba w warzywach. foto
7
Smacznego.
Krok 7 - Ryba w warzywach. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 16.11.2013 09:36
smacznie zrobiona rybka
adelajda 16.11.2013 08:40
uwielbiam ryby w każdej postaci :)
Izabela/bella81 15.11.2013 22:16
A żebyś wiedziała ;)
patryska76 15.11.2013 22:09
Palce lizać ;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak