Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z karkówki

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 6 szt
liście kapusty włoskiej 6 szt
ketchup pikantny 6 łyżek
sól, pieprz do smaku
margaryna 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z karkówki

Mięso rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdym kotlecie z jednej strony rozsmarować łyżkę ketchupu, położyć złożony na pół liść kapusty. Zwinąć i spiąć wykałaczką. W brytfance rozpuścić margarynę, podsmażyć mięso, zalać wodą. Dusić ok. 1,5 godz. na małym ogniu, od czasu do czasu podlewając wodą i obracając roladki na drugą stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 15.11.2013 23:24
takich jeszcze nie jadłam, bardzo fajny i smaczny przepis
jasiek 15.11.2013 22:15
ciekawa taka wersja
kokoszka
kokoszka 15.11.2013 21:13
ciekawe danie
Janina 15.11.2013 20:31
Fajny pomysł;)
kasienka23 15.11.2013 19:59
fajne nadzienie
Monika10 15.11.2013 19:42
super pomysł musze wyprubować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak