Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z dżemem porzeczkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
mąka 2 szklanki
cukier 3 łyżki
olej 3 łyżki
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z dżemem porzeczkowym

Mleko wlewamy do miski, dodajemy jajko, cukier, olej, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia.

Wszystko dokładnie miksujemy, później dodajemy po łyżce mąki powoli mieszając.

Ciasto przed smażeniem naleśników wkładamy na 30 minut do lodówki.

Naleśniki smażymy z obu stron na rumiano, możemy podawać ze wszystkimi smakami dżemów, powidłami, cukrem, a nawet na zimno z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak