Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki ziołowe
2. W dużą miskę wsypujemy wszystkie składniki dodajemy drożdże. Wyrabiamy ciasto i formujemy bułki robiąc krzyżyk na ich wierzchu.
3. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut 200 stopni
drożdże | 100 gram |
mąka żytnia | 600 gram |
mąka pszenna | 300 gram |
woda letnia | 400 ml |
cukier | 2 łyżeczki |
sól | 2 łyżeczki |
olej | 2 łyżeczki |
Czosnek suszony Prymat | 2 łyżeczki |
bazylia | 1 łyżeczka |
oregano | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: