Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki ziemniaczane po ukraińsku.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 5 szt
jajko 1 szt
masło do smażenia 3 łyżka
maka ziemniaczan 1 łyżka
pietruszka zielona 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki ziemniaczane po ukraińsku.

Ziemniaki ugotowane utłuc na puree,dodać jajko,mąkę ziemniaczaną i posiekaną pietruszkę ,wszystko dokładnie wymieszać.Z powstałej masy formować wałek na grubość palca ,a następnie pokroić na go na kawałki o długości 6-7 cm. Usmażyć na maśle ,na rumiano.Podawać polane masłem lub sosem np.pieczeniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.11.2013 14:57
super przepis na inaczej podane ziemniaki
w mojej kuchni 15.11.2013 08:37
smaczne danie podano..
Gabi44 14.11.2013 22:22
Fajny pomysł.
agaK. 14.11.2013 21:44
O świetny pomysł, skorzystam:)
Jolie 14.11.2013 21:39
w takim kształcie prezentują się smakowicie
Mysiunia 14.11.2013 21:03
bardzo ciekawe :)
maciek7 14.11.2013 20:48
na pewno przepyszne
Konczi 14.11.2013 19:35
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak