Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola z pomidorami i czerwoną cebulą.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola 14 dag
pomidor 1 szt
cebula czerwona 1 szt
musztarda 1 łyżeczka
sól, pieprz
oliwa 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sola z pomidorami i czerwoną cebulą.

Tą rybę robi się naprawdę bardzo szybko. Solę rozmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Posolić, skropić sokiem z cytryny, następnie posmarować musztardą a na musztardzie ułożyć na przemian dachówkowo 3 plasterki pomidora i 3 plasterki czerwonej cebuli. Pomidory lekko posolić i posypać grubo mielonym pieprzem. Skropić oliwą. Rybę tak przygotowaną ułożyć na blaszce wysmarowanej oliwą i wstawić na 15 minut do piekarnika temperatura 200 – 220 C. Smacznego. Najczęściej można kupić zamrożone filety z soli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 15.11.2013 16:25
bardzo smacznie się prezentuje, zresztą jak wszystkie Twoje dania....jem oczami :)
Arnika 14.11.2013 20:19
Pięknie podane!
Konczi 14.11.2013 19:36
pięknie wygląda to danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak