Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

black&white

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 g
mąka 3 szkl
śmietana 1 szkl
cukier 1 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżka
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: black&white

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy z cukrem + cukier waniliowy.
Krok 1 - black&white foto
2
Dodajemy jajka.
Krok 2 - black&white foto
3
Dodajemy śmietanę.
Krok 3 - black&white foto
4
Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 4 - black&white foto
5
Ciasto dzielimy na dwie połowy. Do jednej dodajemy kakao.
Krok 5 - black&white foto
6
Na blachę wykładamy na przemian ciasto białe i ciasto ciemne. Pieczemy 40 minut w 180 st. C.
Krok 6 - black&white foto
7
Smacznego :)
Krok 7 - black&white foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 21.11.2013 11:15
lubię takie babki:)
Marta11 14.11.2013 19:05
zapewne jest pyszne
noninka77 14.11.2013 16:33
pyszne to ciasto:)
natalia.doradca 14.11.2013 16:04
Fajna nazwa i jak apetycznie wygląda :)
iwi 14.11.2013 15:53
Bardzo smaczna
Marta1986 14.11.2013 15:32
pysznie wyglada
Michał2 14.11.2013 14:33
bardzo dobra babka, polecam!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak