Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z gotowanym mięsem

4.0
(29)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 2 szkl
jajko 2 szt
woda 1 szkl
mleko 1 szkl
sól do smaku
olej 2 łyżki
Farsz:
mięso z kurczaka gotowane 30-40 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
olej 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
jajko 1 szt
sól do smaku
mleko 1/4 szkl
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z gotowanym mięsem

Kroki postępowania

1
Ugotowane mięso przepuścić przez maszynkę. Drobno posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso, wymieszać. Masło rozgrzać, wsypać mąkę lekko zrumienić. Zasmażkę rozprowadzić mlekiem, połączyć z mięsem, doprawić do smaku solą i pieprzem, smażyć przez kilka minut. (do farszu można dodać pokrojoną, podsmażoną paprykę lub pieczarki)
Krok 1 - Naleśniki z gotowanym mięsem foto
2
Do miski wlać wodę i mleko, dodać szczyptę soli, jajka, mąkę, dokładnie zmiksować. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Farszem smarować naleśniki i zwijać.
Krok 2 - Naleśniki z gotowanym mięsem foto
3
Panierować w roztrzepanym jajku, obtaczać w bułce tartej, rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Naleśniki z gotowanym mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 20.02.2014 11:20
przepyszne krokieciki
romanrafal
romanrafal 15.02.2014 14:31
smaczne naleśniki
rjustysia 09.02.2014 17:54
Świetny pomysł na wykorzystanie mięsa gotowanego. Pierwsze i drugie danie na jednym mięsie ;) super!
usmiech 06.02.2014 14:44
bardzo dobre
ilona33 10.01.2014 15:26
mogą być dobre
Stenka 06.01.2014 13:23
smaczny posiłek
wedith1 04.01.2014 13:20
Taki najczęściej robię, odkładam mięso z gotowania rosołu, zamrażam a potem tylko do mielenia i gotowe :)
pawlito 27.12.2013 10:15
podane jak w restauracji elegancko
norweska20 12.12.2013 10:58
muszę takie zrobić
SylwiaMagdaSabin 03.12.2013 00:36
Podane wspaniale
BernadettaP 15.11.2013 21:59
Moja Babcia podobne często robiła i w końcu mnie przekonała, że to doskonały sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu :)
Mniam 14.11.2013 16:31
Pyszne naleśniki, bo lubię takie syte dania. Dobry pomysł żeby wykorzystać np mięso z rosołu :)
magdalea 14.11.2013 13:37
dawno takich nie jadłam, pycha
joanna30 14.11.2013 11:59
Pyszne nalesniki :)
lara 14.11.2013 11:35
taki farsz jest naprawdę dobry
Anna133 13.11.2013 22:11
moje ulubione danie ;D
paulina2157 13.11.2013 22:07
takie naleśniki muszą być syte

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak