Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada mięsna

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 60 dkg
schab bez kości kg
Bułka tarta klasyczna Prymat garść
sól, pieprz do smaku
jajko szt
czosnek przetarty do smaku
pieczarki 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada mięsna

Pieczarki opłukać, pokroić i podsmażyć. Odcedzić z tłuszczu. Schab pociąć na nieduże kawałki, układać jeden koło drugiego końcami nakładając jeden na drugi. Oprószyć solą i pieprzem. Mięso mielone wymieszać z bułką tartą, jajkiem,czosnkiem i ostrą papryką. Rozłożyć mięso na plastrach schabu, nałożyć pieczarki i zwinąć w roladę. Zawiązać sznurkiem i włożyć do rękawa do pieczenia na niecałe dwie godz na ok 200 stopni. Po tym czasie wyciągnąć z rękawa i podpiekać jeszcze 15-20 minut do ładnego zarumienienia. Podawać gorącą roladę pokrojoną w plastry do obiadu lub do chleba na zimno! Polecam jest przepyszna :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 26.06.2014 16:47
pyszne mięsko
Lis 02.03.2014 22:31
Smakowita rolada na imieniny
Alex_M 05.12.2013 10:23
fajna rolada
Milka100 14.11.2013 08:50
ale pysznoćci
Aleksandra/Olcia 13.11.2013 19:09
bardzo apetyczna
Piotr-21 13.11.2013 18:37
pyszna rolada
Barbara/zuza22_85 13.11.2013 18:28
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak