Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczask z serem i masełkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
ser żółty 150 g
masło 1/4 kostki
jajko 1 szt
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczask z serem i masełkiem

Kroki postępowania

1
pierś myjemy oczyszczamy rozcinamy na pół ale nie do końca tak aby powstały nam dwie połączone połówki piersi (serduszko). Przez foliówkę delikatnie rozbijamy kotlety na cienki płat dopawiamy i odkładamy
Krok 1 - Pierś kurczask z serem i masełkiem foto
2
do misiaczki ścieramy ser dodajemy masło doprawiamy chili i dokładnie mieszamy następnie dzielimy na pół i formujemy dwie kulki. Kuleczki układamy na mięsie i szczelnie zawijamy.
Krok 2 - Pierś kurczask z serem i masełkiem foto
3
Na talerzyku roztrzepujemy jajko z mlekiem, na kolejnym wsypujemy mąkę a na jeszcze jeden bułkę tartą i panierujemy piersi mąka, jajko, bułka
Krok 3 - Pierś kurczask z serem i masełkiem foto
4
smażymy na wolnym ogniu z każdej strony
Krok 4 - Pierś kurczask z serem i masełkiem foto
5
smacznego:)
Krok 5 - Pierś kurczask z serem i masełkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 19.02.2014 08:21
apetyczny przepis
Barbara777 14.11.2013 10:37
ciekawy pomysł;)
irenka 13.11.2013 19:33
pyszne jedzonko,lubię
LoLa 13.11.2013 19:03
wygląda smakowicie:)
Zdzisław 13.11.2013 17:51
dla mnie smacznie przygotowane danie
Megg 13.11.2013 17:10
bardzo smaczne mięsko
Lis 13.11.2013 16:26
Lubię tak zrobionego kurczaka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak