Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka z jarzębiny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

na 2,2 litra nalewki
jarzębina 2 kg
suszone śliwki 100 g
wódka 2,5 (45%)

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka z jarzębiny

jarzębinę zerwać po pierwszych przymrozkach( lub zerwaną wsadzić na noc do zamrażalnika a potem rozmrozić). ułożyć owoce na blaszce i podpiekać w piekarniku, uważając żeby się nie przypaliły i nie przywarły do blachy. przysypać do naczynia, dodać śliwki i zalać wódką. płyn z owocami odstawić w ciepłe miejsce na 3 miesiące po tym czasie przefiltrować przez gazę i rozlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 04.10.2011 17:53
Jak zdobędę jeszcze jarzębinę to zrobię z tego przepisu
grazia1 29.07.2011 19:18
ciekawe jak smakuje
kuklik 23.03.2011 11:29
słyszałam ale nie piłam
Bart 04.01.2011 23:53
takiej nalewki jeszcze nie próbowałem
Magdalena80 04.01.2011 23:46
próbowałam- dobra
Jaheira11 04.01.2011 23:43
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak