nalewka z jarzębiny

nalewka z jarzębiny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • na 2,2 litra nalewki

  • jarzębina

    2 kg
  • suszone śliwki

    100 g
  • wódka

    2,5 (45%)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jarzębinę zerwać po pierwszych przymrozkach( lub zerwaną wsadzić na noc do zamrażalnika a potem rozmrozić). ułożyć owoce na blaszce i podpiekać w piekarniku, uważając żeby się nie przypaliły i nie przywarły do blachy. przysypać do naczynia, dodać śliwki i zalać wódką. płyn z owocami odstawić w ciepłe miejsce na 3 miesiące po tym czasie przefiltrować przez gazę i rozlać do butelek.

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

04.10.2011 17:53
Jak zdobędę jeszcze jarzębinę to zrobię z tego przepisu

grazia1

29.07.2011 19:18
ciekawe jak smakuje

kuklik

23.03.2011 11:29
słyszałam ale nie piłam

Bart

04.01.2011 23:53
takiej nalewki jeszcze nie próbowałem

Magdalena80

04.01.2011 23:46
próbowałam- dobra

Jaheira11

04.01.2011 23:43
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat