Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus z kurczaka 1
korpus z kaczki 1
marchew 1
pietruszka 1
seler 1/4
liść selera 1
por 1
cebula 1
sól
pieprz
makaron nitki 1 opakowaniw

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Kroki postępowania

1
Do garnka wrzucamy korpus z kurczak i korpus z kaczki. Zalewamy wodą i lekko solimy. Wstawiamy na mały ogień. Gdy zacznie się gotować systematycznie zbieramy szumowinę łyżką cedzakową. Gotujemy godzinę.
Krok 1 - Rosół foto
2
Po około godzinie gdy wywar zrob się klarowny, wrzucamy obraną marchewkę, pietruszkę, selera, liśc selera, pora oraz opaloną nad ogniem cebulę i solimy. Wszystko gotujemy tak około 1,5- 2 godziny, dalej na małym ogniu.
Krok 2 - Rosół foto
3
Po około 1,5-2 godzinach wyjmujemyz rosołu mięso i jarzyny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Rosół foto
4
Gotujemy makaron nitki. Nakładamy porcje do talerz i zalewamy gorącym rosołem. Smacznego!
Krok 4 - Rosół foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 19.11.2013 10:05
jadamy co niedzielę i jest to ulubiona zupa (po pomidorowej) moich dzieci :)
Barbara777 13.11.2013 12:47
nie ma to jak rosołek;)
Konczi 13.11.2013 12:18
lubię rosołek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak