Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z tuńczykiem i czosnkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
majonez 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżeczka
koperek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z tuńczykiem i czosnkiem

Kroki postępowania

1
Ugotowane jajka na twardo zmiksować blenderem z koperkiem i pietruszką.
Krok 1 - Pasta jajeczna z tuńczykiem i czosnkiem foto
2
Dodać pokrojoną na drobną kosteczkę cebulkę i wyciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 2 - Pasta jajeczna z tuńczykiem i czosnkiem foto
3
Wszystko przełożyć do miski i dodać wyciśniętego z sosu własnego tuńczyka w kawałkach. Przyprawić przyprawami wg. gustu.
Krok 3 - Pasta jajeczna z tuńczykiem i czosnkiem foto
4
Do gotowej pasty jajeczno - tuńczykowej dodać majonezu.Wymieszać.
Krok 4 - Pasta jajeczna z tuńczykiem i czosnkiem foto
5
Smacznego:)
Krok 5 - Pasta jajeczna z tuńczykiem i czosnkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.02.2014 22:36
bardzo lubię takie dodatki do pieczywa
w mojej kuchni 15.11.2013 08:31
moje smaki w tej paście
margaret 13.11.2013 10:33
takiej jeszcze nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak