Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
olej 1 łyżka
miód płynny 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie

Kroki postępowania

1
Do miseczki włożyć obie musztardy, zmiażdżony czosnek, wlać olej, sok z cytryny, miód, sos sojowy, dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie foto
2
Umyte mięso podzielić na porcje, naciąć nożem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2 - Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie foto
3
Natrzeć marynatą, ułożyć w naczyniu, przykryć i odłożyć w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Następnie włożyć razem z marynatą do woreczka do pieczenia, ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Krok 3 - Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie foto
4
Piec w temp 200 stopni około 50 minut. Po upływie pół godziny rozciąć worek i pozostawić do zrumienienia, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.
Krok 4 - Udka z kurczaka w musztardowo-miodowej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.03.2014 16:05
smaczny kurczak
Mniam 13.11.2013 18:09
Smacznie wyglądają udka, a marynata jest świetna!
marcia7 13.11.2013 00:47
najlepsza marynata
bhb8 13.11.2013 00:06
Wygląda smakowicie :) Lubię takie mięsne dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak