Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos paprykowo pieczarkowy

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 sztuki
pieczarki 10 sztuk
cebula 2 sztuki
ugotowane podudzia 3 sztuki
bulion 1,5 litra
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
majeranek do smaku
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: sos paprykowo pieczarkowy

Kroki postępowania

1
ugotowane mięso oddzielamy od kości, do wrzącego bulionu dodajemy ziele, liść, mieso.
Krok 1 - sos paprykowo pieczarkowy foto
2
pieczarki obieramy.
Krok 2 - sos paprykowo pieczarkowy foto
3
podsmażamy na patelni.
Krok 3 - sos paprykowo pieczarkowy foto
4
dodajemy posiekaną cebulę.
Krok 4 - sos paprykowo pieczarkowy foto
5
dodajemy obraną paprykę, wszytsko podsmażamy doprawiamy do smaku, dodajemy wyciśniety czosnek.
Krok 5 - sos paprykowo pieczarkowy foto
6
doprawiamy do smaku przyprawami. Sos zagęszczamy 1 łyżką mąki wymieszaną z wody. Zagotowujemy. Smacznego.
Krok 6 - sos paprykowo pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak