Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruloniki słonecznikowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędlina 15 dag
słonecznik łuskany 10 dag
serek topiony śmietankowy duży 2 sztuka
olej do smażenia
sałata czerwona do dekoracji
majonez do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: ruloniki słonecznikowe

słoneczki prażymy na patelni na małym ogniu z dodatkiem oleju, kiedy juz sie lekko upraży dodajemy serki i mieszamy az powstanie jednolita masa. Powstałą masa smarujemy wędline ( najlepiej okrągła, uzyłam kiełbasy krakowskiej) i zwijamy w rulonik. Układamy na sałacie i dekorujemy majonezem i ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak