Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIGILIJNA POTRAWA NA ZASMAŻCE

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
ziemniak 5 szt.
cebula 1 szt.
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól do smaku
cukier
pieprz
groch 15 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: WIGILIJNA POTRAWA NA ZASMAŻCE

Wykonanie:
Groch namoczyć, następnie posolić i ugotować. Kapustę opłukać, drobno pokroić i również obgotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Ugotować też ziemniaki, odcedzić, utłuc i połączyć z grochem i kapustą. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na maśle, dodać mąkę i wodę- sporządzić zasmażkę. Połączyć wszystkie składniki wraz z zasmażką i doprawić do smaku z solą, cukrem i pieprzem. Podawać na wigilię a w dzień powszedni okrasić smażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak