Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w marynacie musztardowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dkg
olej 1/2 szkl
musztarda 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 łyżeczka
oregano 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/3 łyżeczki
sól
Liść laurowy suszony Prymat 2
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w marynacie musztardowej

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy musztardę,zioła prowansalskie, czosnek, oregano, i gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Łopatka w marynacie musztardowej foto
2
Suche mięso kroimy na kawałki i nacieramy solą. Następnie smarujemy przygotowaną marynatą i odstawiamy na 12 godzin w chłodne miejsce.
Krok 2 - Łopatka w marynacie musztardowej foto
3
Na rozgrzanej patelni rumienimy mięso z dwóch stron.
Krok 3 - Łopatka w marynacie musztardowej foto
4
Podlewamy wodą, dodajemy ziele i liście. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
Krok 4 - Łopatka w marynacie musztardowej foto
5
smacznego
Krok 5 - Łopatka w marynacie musztardowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 01.01.2014 12:14
smaczne mięsko :)
Dorian 28.11.2013 07:53
pyszne mieso
ben-ka 24.11.2013 16:26
Pyszny obiadek zaserwowałeś Motorku:)
gosia56 17.11.2013 10:04
napewno pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak