Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt Eli przekładany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 8 szt
mąka 2/3 szkl
mąka ziemniaczana 2/3 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier 1,5 szkl
masa
budyń śmietankowy 1 opak
galaretka czerwona 1 opak
margaryna Kasia 1 kost
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt Eli przekładany

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.
Żółtka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia dodać delikatnie do białek, wymieszać.
Wylać ciasto na wysmarowaną blachę, piec ok. 25 minut w 180 stop.

MASA
Budyń śmietankowy ugotować według przepisu na opakowaniu, tylko zamiast mleka, ugotować go na wodzie.
Zestawić z ognia i wsypać do budyniu galaretkę, wymieszać.
Odstawić do ostygnięcia.
Następnie masę zmiksować z margaryną Kasią.
Biszkopt przekroić na 2 części, posmarować ciasto masą i położyć na masie 2 część biszkoptu, posypać wierzch cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 17.03.2011 13:23
pyszne musi być
gusia1000 01.03.2011 23:36
Ciasto na 5.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak