Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywa słupki w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1 sztuka
masło do smażenia 2 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 0.5 łyżki
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: warzywa słupki w sosie koperkowym

Kroki postępowania

1
Warzywa- marchewkę, seler i pietruszkę myjemy i obieramy. Kroimy w słupki i przekładamy na patelnie. Dusimy na maśle 10 minut, następnie podlewamy je szklanką wody.
Krok 1 - warzywa słupki w sosie koperkowym foto
2
Gdy warzywa są już wystarczająco miękkie dodajemy kucharka i odrobinę pieprzu do smaku. Następnie obsypujemy koperkiem. W szklance przygotowujemy make-2 łyżki z wodą i śmietaną- 3 łyżki - zagęszczamy tym sos.
Krok 2 - warzywa słupki w sosie koperkowym foto
3
Warzywka w sosie koperkowym stanowią składową obiadu. Podajemy je z dowolnym mięsem lub rybą- w zależności od upodobań.
Krok 3 - warzywa słupki w sosie koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.11.2013 12:59
fajny pomysł
Malinka 12.11.2013 18:44
To ja poproszę jedna porcję takich warzyw:)
sara1 12.11.2013 14:43
w takim sosie warzywka super smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak