Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycelki ryżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg.
jajko 2 szt.
sebula pokrojona w kosteczkę 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: sznycelki ryżowe

Ugotowany ryż przełóż do miseczki,dodaj jajka cebulę i mięso mielone.Delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.Łyżką nabieraj masę ryżową i formuj małe sznycelki. Obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak