Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w szynce szwarcwaldzkiej.

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
cukinia 1 szt
szynka szwarcwaldzka 4 plaster
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól, pieprz
pomidor koktailowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w szynce szwarcwaldzkiej.

Warkocz z polędwiczki wieprzowej, oczyścić z tłuszczu i błon. Posolić, dodać świeżo zmielony pieprz odstawić do lodówki na 30 minut. Cukinię pokroić w grube plastry posypać solą i ziołami prowansalskimi. Po 20 minutach osuszyć i grillować na patelni.
Polędwiczkę wyjąć z lodówki pokroić na 4 części i każdy owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej, spiąć wykałaczką. Smażyć z obu stron po 2 minuty. Ułożyć na grillowanej cukinii i zapiec w piekarniku 12 minut. Na dwie minuty przed końcem zapiekania płożyć na każdej połowę pomidorka koktajlowego.
Można podać z dipem. Śmietanę kremówkę 36% ubić, lekko osolić dodać serek z pieprzem „ tartare” i odrobinę koniaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 22.05.2015 12:07
jak z bajki
Ewa 12.11.2013 16:43
Bardzo apetyczne zdjęcia :)
Gabi44 12.11.2013 15:25
Pyszne danko obiadowe jak i przekąska.
babajaga1969 12.11.2013 11:04
pyszne i pięknie podane
gosia561 12.11.2013 10:35
bardzo ciekawa potrawa
dodi 12.11.2013 09:27
ale smacznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak