Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Goździki całe Prymat 10 szt
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
esensja migdałowa 3-5 kropli
cukier 0,5 kg
spirytus 96 % 1 l
woda 5 (źródlana)
orzechy włoskie 2,5 zielone

Przepis i sposób przygotowania na: orzechówka

Orzechy pokroic na cwiartki. Włożyc do dużego słoja, dodac przyprawy, zalac spirytusem wymieszanym z 2 szklankami wody. Zamknąc i odstawic na 3 tygodnie. Po tym czasie zlac nalewkę i dodac syrop zrobiony z cukru i 3 szkl wody oraz esensję migdałową. Przefiltrowac i rozlac do butelek. Odstawic na minimum 1 rok.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 17.06.2011 11:27
bardzo dobra na dolegliwości żołądka
Goya 23.04.2011 21:27
mmmmmmmmmm
Ela20 10.12.2010 09:54
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak