orzechówka

orzechówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • goździki

    10 szt
  • cynamon mielony

    1 łyżeczka
  • esensja migdałowa

    3-5 kropli
  • cukier

    0,5 kg
  • spirytus 96 %

    1 l
  • woda

    5 (źródlana)
  • orzechy włoskie

    2,5 zielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy pokroic na cwiartki. Włożyc do dużego słoja, dodac przyprawy, zalac spirytusem wymieszanym z 2 szklankami wody. Zamknąc i odstawic na 3 tygodnie. Po tym czasie zlac nalewkę i dodac syrop zrobiony z cukru i 3 szkl wody oraz esensję migdałową. Przefiltrowac i rozlac do butelek. Odstawic na minimum 1 rok.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

17.06.2011 11:27
bardzo dobra na dolegliwości żołądka

Goya

23.04.2011 21:27
mmmmmmmmmm

Ela20

10.12.2010 09:54
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat