Pierś faszerowana ryżem i kalafior z greckim sosem

Pierś faszerowana ryżem i kalafior z greckim sosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    4 połówki
  • pieczarki

    2-3 szt
  • cebula biała

    pół
  • kawałek papryki

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • kalafior

    1 duży
  • jogurt grecki

    200 gr
  • sos sałatkowt grecki Prymat

    1
  • woda

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    1 szkl
  • ryż

    1 (w woreczku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować, 1/4 cebuli podsmażyć na oleju, dodać pieczarki i paprykę przysmażyć wszystko razem dodać ryż, przyprawić do smaku i wystudzić, dodać jajko, wymieszać .. Długim ostrym nożem zrobić w piersi otwory i nadziać ryżem.
Na zwilżonej olejem patelni przyrumienić z każdej strony. W rondlu do duszenia zagotować bulion, dodać cebulę marchewkę pokrojoną w słupki i pietruszkę.. pogotować ok 15 min i włożyć nadziane i obsmażone piersi.. dusić ok 20 min.

Kalafior oczyścić i ugotować w osolonej wodzie .. Sos sałatkowy wymieszać z łyżka wody i dodać jogurt Grecki .. wymieszać .. Podawać mięso z kalafiorem, kalafior polewać sosem na talerzu

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

01.06.2011 16:18
świetny przepis

Norgiusz

10.03.2011 07:31
ciekawe

ewelinapac

12.12.2010 13:14
pychota

katarzynka455

11.10.2010 11:48
pięknie smacznie

Justyna223

10.10.2010 20:20
przepyszne danie

Psycholcia

22.09.2010 10:37
świetne danie;)

Kate131

17.09.2010 16:17
świetny przepis

banditka

17.09.2010 11:39
ślicznie sie prezentuje potrawa :)

buksiak12

16.09.2010 15:52
interesujący przepis

danusia19671

04.09.2010 14:48
Bardzo fajny przepis, warty wypróbowania.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat