Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada schabowa z porami

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,5 kg
pory 3
chleb pełnoziarnisty 4-5 kromki
sól
pieprz
musztarda węgierska 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
koperek pęczek
masło 100 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada schabowa z porami

Schab należy rozciąć na ładny prostokąt, posolić i popieprzyć z obu stron. Pory kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Na odrobinie oleju smażymy pora, pod koniec dodając czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Chleb pozbawiamy skórek i kroimy w drobną kostkę. Do chleba przekładamy pora, mieszamy. Schab smarujemy musztardą, wykładamy równomiernie farsz, rolujemy, zawiązujemy dratwą. Koperek drobno siekamy i ucieramy z masłem. Obkładamy wierzch rolady. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temp. 180 stopni, termoobieg, ok. 80-90 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.12.2014 10:32
smaczny pomysł
Ada-Gaba 14.07.2014 14:13
bardzo smacznie przygotowane mięsko
Krzysiekgd 14.11.2013 12:49
Bardzo ciekawy przepis,warto go jak najszybciej wypróbować.
dodi 12.11.2013 10:35
ale piękne mięsko
Agata3 11.11.2013 18:51
Rewelacja ;)
brioszka 11.11.2013 17:07
wygląda super!
marcia7 11.11.2013 15:19
bardzo fajny farsz
artur7 11.11.2013 14:50
pyszna roladka
adelajda 11.11.2013 14:49
na pewno smaczna rolada :)
malaczarna23 11.11.2013 14:39
mniam mniam!apetycznie tu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak