Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki "zapychanki"

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 20 dag
szynka surowa ok. pół kg
żółta papryka duża
cebula 2
czosnek 2 główki
pieczarki 10 dag
sok jabłkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki "zapychanki"

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski. Posypać przyprawą (tak, wiem, do drobiu, ale taka akurat była;) ), skropić olejem i sokiem jabłkowym (zmasakrowałam jabłko w tym celu). Schować pod folią aluminiową na minimum pół h w lodówce.
Z boczku odciąć skórkę i ewentualną kosteczkę. Czosnek obrać, cebulę pokroić w grube pióra, a papryki i pieczarki w kostki.
Na paskach mięsa kłaść plasterek boczku (lub pół, jeśli jest to duży kawałek) - ma być schowany w szynce. Nakładać wszystkie składniki na przemian na patyczkach.
Lokowanie produktu:
Do griilowania użyłam elektrycznego Boscha, także szczerze polecam sprzęt, jakby ktoś pytał ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 15.11.2013 19:18
ciekawe , :)
Piotr-21 11.11.2013 14:02
pyszne szaszłyki
Adamorek 11.11.2013 14:01
ładnie się prezentują i fajna nazwa
Barbara/zuza22_85 11.11.2013 13:55
bardzo smaczne
Lis 11.11.2013 13:36
Smaczne takie szaszłyki:)
iwi 11.11.2013 13:09
Smaczna przekąska
Gracer 11.11.2013 13:08
fajne takie zapychanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak