dip marokański

dip marokański

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1 ząbek
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • ciecierzyca

    1 puszka
  • sok z cytryny

  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

  • sos chili

  • pita

    1 szt
  • marchew

    20 dag
  • brokuły

    20 dag
  • pomidorki koktajlowe

    20 dag
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • papryka zielona

    1 szt.
  • papryka żółta

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek obrać,ziola oplukac i rozdrobnic na kawalki.Ciecierzyce odcedzic na sitku i zmiksowac wraz z ziolami i czosnkiem,dodając sok z cytryny,oliwe,sos czili i nieco soli prymat.Dip przelorzyc do miseczki i wstawic do lodowki.W tym czasie wszystkie warzywa umyc.Marchewki obrac i pokroic w slupki.Brokuły oczyścic i oraz zblanszowac.Papryke oczyścic i pokroic wzdłuz na pasma.Miseczke z dipem ustawic na duzym plaskim talerzu.Wokol niej ulozyc warzywa.Podawac od razu z pita lub chipsami tortilla.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zośka1

23.08.2010 21:59
pychota

brygida

15.08.2010 18:40
fantastyczne

krzyniu1984

07.08.2010 10:18
uwielbiam dipy! ten na pewno wypróbuję!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat