Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dip marokański

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 1/2 pęczka
ciecierzyca 1 puszka
sok z cytryny
oliwa 2 łyżki
sól
sos chili
pita 1 szt
marchew 20 dag
brokuły 20 dag
pomidorki koktajlowe 20 dag
papryka czerwona 1 szt.
papryka zielona 1 szt.
papryka żółta 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: dip marokański

Czosnek obrać,ziola oplukac i rozdrobnic na kawalki.Ciecierzyce odcedzic na sitku i zmiksowac wraz z ziolami i czosnkiem,dodając sok z cytryny,oliwe,sos czili i nieco soli prymat.Dip przelorzyc do miseczki i wstawic do lodowki.W tym czasie wszystkie warzywa umyc.Marchewki obrac i pokroic w slupki.Brokuły oczyścic i oraz zblanszowac.Papryke oczyścic i pokroic wzdłuz na pasma.Miseczke z dipem ustawic na duzym plaskim talerzu.Wokol niej ulozyc warzywa.Podawac od razu z pita lub chipsami tortilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zośka1 23.08.2010 21:59
pychota
brygida 15.08.2010 18:40
fantastyczne
krzyniu1984 07.08.2010 10:18
uwielbiam dipy! ten na pewno wypróbuję!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak