Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle serowe z bułką tartą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały 250 g
masło 30 g
kasza manna 40 g
mąka pszenna 20 g
sól 1 szczypta
jajko 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle serowe z bułką tartą

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :



KNEDLE :

Ser rozcieramy drewnianą łyżką.

Dodajemy masło , roztrzepane 2 jajka , kaszę manną , sól i trochę mąki.

Dokładnie razem mieszamy.

Opruszonymi mąką dłońmi formujemy knedelki.

Wrzucamy na gotującą , lekko osoloną wodę i gotujemy ok. 5 -7 minut na bardzo wolnym ogniu.

Wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej.

* Gdy masa będzie za żadna zwiększamy ilość mąki – zależy to od tego jak bardzo mokry jest ser.

Polewamy zrumienioną na masełku bułką tartą.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 17.11.2013 09:45
Smacznie i tanio :)
IwonaDD 10.11.2013 20:59
pysznie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak