Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasticio

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron długie rurki 300 gr
mięso mielone 400 gr
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
ser żółty 250 gr
białko 1
sól do smaku
pieprz do smaku
sos beszamelowy 300 ml
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pasticio

Ugotować makaron.Odstawić do ostygnięcia.
Ubić jedno białko i połączyć z makaronem.
Rozgrzać na patelni oliwę i smażąc mięso mielone rozdrabniać je widelcem,
Dusić mięso ok.5min.Potem lekko odparować. przyprawić wedle uznania solą pieprzem, dodać koncentrat.
Przygotować sos beszamelowy.
Wysokie naczynie żaroodporne wysmarować margaryną i po kolei układać warstwami makaron na przemian mięso mielone,ser starty,znów makaron oraz mięso.Na wierzch posypać resztę sera i polać całą powierzchnię sosem beszamelowym.Wstawić do piekarnika i piec nie przykrywając ok.30-40 min. w temp.150-180 stopni aż do zrumienienia sie sosu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.07.2012 07:25
pycha
Sylwia56
Sylwia56 07.03.2011 09:50
fajne :)
Ewa111 29.12.2010 18:13
bardzo smaczne danie
Koper 05.12.2010 14:51
Pieknie się prezentuje
Lidia11 06.09.2010 16:30
super
bernika 08.08.2010 23:12
ciekawe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak