Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z suszonymi kwiatami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/4 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por 10 cm
natka pietruszki 1 garść
kwiaty lawendy 1 łyzeczka
kwiaty nagietka 1 szczypta
chilli 1 szczypta
pieprz do smaku
Kolendra cała Prymat do smaku
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny do smaku
olej rzepakowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z suszonymi kwiatami

Kapustę szatkujemy w piórka nie oczka , wbrew pozorą ma to znaczenie , kiedyś ją posztakowałam na małych oczkach i wyszła taka papkowata , niby te same przyprawy a inny smak .
Pora nacinamy po długości w 3 miejscach i szatkujemy , wyjda nam drobne kosteczki .
Pietruszkę i marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach .
Natkę szatkujemy .
Wszystkie warzywa łaczymy ze sobą i mieszamy .
Dodajemy cukier , sól , pieprz , kolendrę , kwiaty lawendy i nagietka ,chille , do tego olej rzepakowy i mieszamy .
Na koniec sok z cytryny , dobrze jest by sałatka odstała na chwilkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 10.11.2013 16:17
pyszności!!
aniagdz 10.11.2013 15:32
wyglada bajecznie!
Anna133 10.11.2013 15:30
to połączenie lawendy i nagietka jest super ;)
dodi 10.11.2013 15:23
pięknie wygląda
Adamorek 10.11.2013 15:17
efektownie wygląda
Anna133 10.11.2013 14:20
Prosta i smaczna sałatka do każdego obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak