Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki po żydowsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórko obrane pokrojone w paski 2,5 kg
woda 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
ocet 0,5 szklanki
sól 1 czubata łyżka
trochę kopru
pieprz kilka ziaren
czosnek 0,5 główki
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki po żydowsku

ze składników: woda, cukier, ocet, sól- gotujemy zalewę (ok 5 minut). zalać wrzątkiem uprzednio pokrojone ogórki w słupki oraz cebulę pokrojoną w półkola i marchewką. po 3 godzinach wkładać do słoików i zalać tą samą wodą. gotować słoiki 7 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 07.02.2012 21:58
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak