Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone białe kiełbaski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienkie białe kiełbaski
majeranek
pieprz, sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone białe kiełbaski

Małe, cieńkie kiełbaski kroimy na 3 części. Obficie skraplamy olejem, posypujemy majerankiem, pieprzem, papryką i solą i odstawiamy na kilkanaście minut do przegryzienia się. Cebulę obieramy, kroimy w pół lub ćwiartki. Na patelni roygrzewamy olej i wrzucamy na niego pokrojone cieńkie kiebaski. Chwilęl smażmy, aż się zrumieni i dorzucamy cebuęl. Całość mieszamy żeby się nie przypaliła. Gdy cebula będzie miała złocisty kolor, zestawiamy patelnie z ognia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak