Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory zasmażane z papryką i wędliną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 1 kg
papryka 3 szt.
kiełbasa wiejska 30 dag
olej 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól, pieprz
natka pietruszki
papryka mielona
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pory zasmażane z papryką i wędliną

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Pory oczyścić, pokroić, sparzyć gorącą wodą i odcedzić. Paprykę umyć i pokroić następnie wymieszać z porami i smażyć na oleju.
Krok 1 - Pory zasmażane z papryką i wędliną foto
2
Dusić do miękkości w między czasie dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić i w razie potrzeby podlać wodą .
Krok 2 - Pory zasmażane z papryką i wędliną foto
3
Pod koniec smażenia gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojoną wędlinę (polecam domową wędlinę ze słoika)i posypać natką pietruszki.
Krok 3 - Pory zasmażane z papryką i wędliną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 08.11.2013 07:52
smaczne jedzonko
Gracer 07.11.2013 19:56
to musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak