Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana Dynia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 500 g
woda 250 ml
ocet 10 % 200 ml
Goździki całe Prymat łyżeczka płaska
sól 1/2 łyżeczki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana Dynia

Kroki postępowania

1
Dynię obrać ze skóry, pokroić w średnią kostkę i wrzucić do gotującej wody. Gotować na pół miękko z dodatkiem łyżeczki cukru(żeby nie straciła koloru) około 8 minut.
Krok 1 - Marynowana Dynia foto
2
Do drugiego garnka wlać wodę, ocet, dodać goździki, cukier i sól. Doprowadzić do wrzenia.
Krok 2 - Marynowana Dynia foto
3
Słoiki sparzyć gorącą wodą, włożyć do nich odcedzone kawałki dyni i zalać je gorącą marynatą. Słoiki dobrze zakręcić i postawić na wieczku, aż całkowicie ostygną.
Krok 3 - Marynowana Dynia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

margaret 08.11.2013 09:34
możne być ciekawa w smaku:)
Katarzyna59 08.11.2013 07:52
świetny przepis
Zdzisław 07.11.2013 20:35
smaczny dodatek do mięs różnych
Małgorzata106 07.11.2013 20:10
super przepis
babajaga1969 07.11.2013 19:38
z goździkami na pewno pięknie pachnie i jest smaczna
cukiereczek 07.11.2013 19:38
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak