FASOLKA PO BRETOŃSKU

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tłuszcz

    150 g
  • kiełbasa pokrojona w kostkę

    400 g
  • fasola Jaś

    800 g
  • koncentrat pomidorowy

    200 g
  • mąka

    30 g
  • papryka mielona

  • sól

  • cebula

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę umyć, namoczyć poprzedniego dnia w przegotowanej letniej wodzie, a następnie gotować w tej samej wodzie. Kiełbasę podsmażyć razem z cebulą.
Przygotować z reszty tłuszczu jasnozłotą zasmażkę, dodać koncentrat pomidorowy. Wszystkie składniki połączyć, zagotować, dodać sól i paprykę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

27.02.2011 22:31
Uwielbiam to danie i tez polecam go robić.

Tetiana

14.02.2011 15:18
u mnie wszyscy ją uwielbiaja

rzenia15

22.01.2011 11:08
uwielbiam fasolkę po bretońsku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat