Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA PO BRETOŃSKU

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tłuszcz 150 g
kiełbasa pokrojona w kostkę 400 g
fasola Jaś 800 g
koncentrat pomidorowy 200 g
mąka 30 g
papryka mielona
sól
cebula 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA PO BRETOŃSKU

Fasolę umyć, namoczyć poprzedniego dnia w przegotowanej letniej wodzie, a następnie gotować w tej samej wodzie. Kiełbasę podsmażyć razem z cebulą.
Przygotować z reszty tłuszczu jasnozłotą zasmażkę, dodać koncentrat pomidorowy. Wszystkie składniki połączyć, zagotować, dodać sól i paprykę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.02.2011 22:31
Uwielbiam to danie i tez polecam go robić.
Tetiana 14.02.2011 15:18
u mnie wszyscy ją uwielbiaja
rzenia15 22.01.2011 11:08
uwielbiam fasolkę po bretońsku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak