Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb cebulowy z wypiekacza

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 0,5 szklanki
mąka pszenna 1,5 szklanki
sól 1,5 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
olej 3 łyzki
mleko w proszku 2 łyzki
cebula 2 szt
szczypior posiekany 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb cebulowy z wypiekacza

Cebule pokroić w kostkę i zrumienić na jednej łyżce oleju. Do formy wypiekacza wlać olej, szklankę ciepłej wody, wsypać sól, cukier, mąkę, mleko w proszku i drożdże. Włączyć maszynę, po około 15 minutach wsypać cebulę. Gdy maszyna zakończy wypiekanie chleba, wyciagnąć formę, wyłożyć chleb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.02.2014 20:43
Apetyczny chlebek.
adam1f 31.08.2012 05:56
dobry
Angelika10 13.07.2012 00:15
Smaczny
Iwusia 08.04.2012 23:13
wygląda pysznie
Wafelek2601 27.03.2012 10:20
pyszny jest taki domowy chlebek
aleksa123 21.11.2011 20:40
apetycznie wygląda
magduś83 21.09.2011 19:49
chyba jednak zainwestuję w wypiekacz :)
grzegorz20 04.05.2011 21:18
smacznie wygląda
iwona332 13.11.2010 11:59
super
kasiurek 29.10.2010 09:15
wspaniały przepis:)
wanilia 28.09.2010 13:04
wypróbuje dzis
Mati13 14.09.2010 14:12
wyglada wspaniale! az chce się jęsc:)
Kate131 30.07.2010 21:43
przepis zapożyczam, spróbuję w moim wypiekaczu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak