Chleb cebulowy z wypiekacza

Chleb cebulowy z wypiekacza

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka żytnia

    0,5 szklanki
  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • sól

    1,5 łyżeczki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • olej

    3 łyzki
  • mleko w proszku

    2 łyzki
  • cebula

    2 szt
  • szczypior posiekany

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule pokroić w kostkę i zrumienić na jednej łyżce oleju. Do formy wypiekacza wlać olej, szklankę ciepłej wody, wsypać sól, cukier, mąkę, mleko w proszku i drożdże. Włączyć maszynę, po około 15 minutach wsypać cebulę. Gdy maszyna zakończy wypiekanie chleba, wyciagnąć formę, wyłożyć chleb.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

10.02.2014 20:43
Apetyczny chlebek.

adam1f

31.08.2012 05:56
dobry

Angelika10

13.07.2012 00:15
Smaczny

Iwusia

08.04.2012 23:13
wygląda pysznie

Wafelek2601

27.03.2012 10:20
pyszny jest taki domowy chlebek

aleksa123

21.11.2011 20:40
apetycznie wygląda

magduś83

21.09.2011 19:49
chyba jednak zainwestuję w wypiekacz :)

grzegorz20

04.05.2011 21:18
smacznie wygląda

iwona332

13.11.2010 11:59
super

kasiurek

29.10.2010 09:15
wspaniały przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat