Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa w słoju

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 20 dag
mięso wieprzowe 2 kg
pieprz, czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa w słoju

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mięso zmielić ze słoniną i doprawić solą, pieprzem, gorczycą i roztartym czosnkiem. Dokładnie wymieszać i wlać 2 łyżki wody do mięsa. Jeszcze raz połączyć dokładnie składniki ręką i włożyć do wyparzonych słoików.
Krok 1 - Kiełbasa w słoju foto
2
Gotować około godziny wynieść w chłodne miejsce na 24 godziny, po czym gotować ponownie przez jedną godzinę.
Krok 2 - Kiełbasa w słoju foto
3
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Krok 3 - Kiełbasa w słoju foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 07.11.2013 18:38
Bardzo lubię taką:)
Olga_SK 07.11.2013 12:08
Mój mąż uwielbia takie słoikowe mięsiwo, a ja nigdy nie robiłam jeszcze. Wykorzystam Twój przepis, bo okazuje się, że to jest łatwe :D I pewnie mega pyszne!
natalia.doradca 07.11.2013 11:54
Świetny przepis:)
gosia1988 07.11.2013 09:53
lubię taką
sara1 07.11.2013 09:45
apetycznie wygląda
SylwiaMagdaSabin 07.11.2013 09:38
robiłam taką, wkrótce też mam zamiar robić
Cranberry 07.11.2013 08:58
pyszna musi być
Ela_K 07.11.2013 08:45
na pewno pyszna
Aga-25 07.11.2013 07:48
bardzo dobre na kanapki
Agnieszka-87-25 07.11.2013 07:39
też u mnie się podobne robi wspaniałe są
iwi 07.11.2013 06:49
Bije na głowę szynki z delikatesów,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak