Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki z kalafiora panierowane w suszonych grzybach i orzechach włoskich

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
koperek 1 pęczek
orzechy włoskie 50 gr
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia
grzyby suszone 50 gr

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki z kalafiora panierowane w suszonych grzybach i orzechach włoskich

Kalafiora gotujemy al dente,odsączamy na sicie,studzimy.Umyty i osuszony koperek drobno kroimy. Do miski wrzucamy kalafiora,koperek,surowe jaja, doprawiamy dobrze solą i pieprzem,mieszamy widelcem jednocześnie rozgniatając kalafiora.Jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać odrobinę bułki tartej.
Grzyby(podgrzybki lub borowiki)wraz z orzechami mielimy w blenderze, ale niezbyt drobno.
Formujemy z masy kalafiorowej kotleciki,panierujemy w orzechach i grzybach, smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano. Odsączamy na bibułce z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubioną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana1 07.11.2013 06:59
bardzo ciekawy przepis
Kuchenka 06.11.2013 22:02
pierwszy raz widzę połączenie tych składników...hmmm fajne
MartaKarasia90 06.11.2013 19:39
robię podobne ale te wyglądają na bardziej smakowite ;) pozdrawiam miłośnika kalafiorów ;)
aniagdz 06.11.2013 19:20
łooo ale przepis z pomysłem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak